Az infrafűtés számos előnnyel jár, és érdemes megfontolni, ha a fűtési rendszer kiválasztásán gondolkodsz. Itt van néhány érv, ami mellette szól:

  1. Ízléses kialakítás: Az infrafűtés láthatatlan vagy alig észrevehető módon kialakítható. Legyen szó padlóba épített infraszálakról vagy plafonra rögzített infrapanelről, a végeredmény garantáltan nem fogja elrontani a szoba kinézetét.
  2. Biztonságos és egészséges: Az infrafűtést azok is előszeretettel választják, akiknek a tűzvédelmi szempontok a legfontosabbak. Mivel az infrafűtés árammal működik, ez a legbiztonságosabb fűtési metódusok egyike. Emellett nem szárítja úgy a levegőt, mint a konvektor, így mind a saját egészségünkre, mind a szobanövényeinkre jó hatással van.
  3. Költséghatékony: Az infrafűtés kedvező ára miatt is sokan választják. A tűzifa vagy a gáz árához képest sokkal kedvezőbb, így hosszú távon mindenképpen visszahozza az árát.
  4. Kellemes hőérzet: Az infrafűtés kellemes érzést áraszt fűtés közben, hasonlóan ahhoz, amikor a Nap süt az arcunkra.

Az infrafűtésnek azonban vannak hátrányai is:

  1. Meleg érzet hiánya: Az infrafűtés nem tudja ugyanazt a meleget megteremteni, mint a kályha vagy a gázkonvektor. Ezért egyesek számára hideg érzetet okozhat, hiába nincs hideg a szobában.
  2. Fix megoldás: Az infrapanelek nem mozgathatók, így a helyüket nem lehet könnyedén változtatni.
  3. Nem vízálló: Az infrafűtés olyan helyiségbe nem beszerelhető, ahol közvetlen vízsugár érheti. Fürdőszobai darabokkal óvatosan kell bánni.

Összességében az infrafűtés jó választás lehet, de mindig érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket és a lakás adottságait.

Ha további kérdéseid vannak, vagy szaktanácsadásra lenne szükséged, keress fel minket elérhetőségeinken:

Tel: +36706379491

e-mail: info@nanonap.hu