Az infra padlófűtés rendszer telepítését, tiszta pormentes felületen kell végezni. Ha padlón festékből származó glett maradvány vagy egyéb olyan vakolat ragsztó maradvány van, ami a padló síktól kiáll azokat spaklival ,vagy egyéb más szerszám segítségével a felületről el kell távolítani. 

Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg teljesen sík felületre kezdjük el telepíteni az infrafűtés rendszert. Munkavégzés előtt érdemes ipari porszívóval a felületet még egyszer áttakarítani. Ha a padló felület tiszta és pormentes, elkezdhetjük a munkát. Frissen betonozott felületnél érdemes egy réteg mély alapozást is elvégezni, amely megköti a beton felületén porózus részeket, ezáltal pormentessé válik később az aljzat felülete.

Az xps szigetelő táblát 3-5 mm-es vastagságban lehet kapni, amelyet a laminált padló alátét néven lehet megtalálni minden barkács üzletben. Ezeket a lapokat egymás mellett fektetve összezárva rakjuk le feles eltolással egymástól, így kapunk majd egy kötést amely a szigetelőtáblákat egymással összefogja. Szükség szerint néhány illesztésnél, tesa ragasztószalaggal összefoghatjuk az elmozdulás megakadályozása végett. A falsík mentén hagyjunk fél centi rést a dilatáció miatt.

Amikor a szigetelő lapokat letettük, ezután jöhet a hőtükör lefektetése. A hőtükröt mindig a zöld színnel felfelé kell teriteni.  Ennek az az oka, hogy a fűtőfólia fémes felülettel nem találkozhat. A foncsorozott felület a talaj felé  mutasson, így a talajirányú hőveszteséget is csökkenteni tudjuk. A tükröt az illesztéseknél szintén ragasztó szalagokkal egymáshoz tudjuk rögzíteni, ami csökkenti az elmozdulást.  A hőtükör méretre szabása után jöhet a fűtőfólia lerakása. 

A fűtött fóliából három méret létezik amit a leggyakrabban használunk. 50, 80, 100 cm szélességben.  A méreteket tetszés szerint lehet össze párosítani a helyiség méretétől függően. Arra ügyeljünk hogy az oldalfalaknál és a szemközti falaknál, a fűtőfilm lerakása tizenöt húsz centi maradjon el a szerelés hézag miatt. Általában a 75%-os fedettséget szoktuk betartani. Ezzel a bútorok helye biztosítva van oda nem szükséges a fűtőfólia kiterítése. 

Amikor a fűtő fóliát méretre vágtuk és egymás mellé letettük a fűtőfóliák mellett egymást közt 2 – 3 centis rést hagyhatunk. Ennél a résznél tudjuk a fűtő fóliát a hűtőkörhöz rögzíteni ragasztószalaggal. Ezután jöhet a fűtőfólia vezetékek összekapcsolása a fűtőfilmen található réz vezető sínekre. Ezt az elektromos csatlakozó csipesszel lehet a leggyorsabban megoldani, de aki igényli az forraszthatja is a vezetékeket. 

Amikor a vezetékek bekötése megtörtént, akkor a fűtő fóliát minden esetben kapcsoljuk áramra, és mérjük le, hogy van-e áram terhelés illetve hőkamerával érdemes végignézni, hogy van-e olyan rész, ami esetleg nem működik. Ha rendszer hibátlanul működik, és az áram terhelést és megmértük, illetve rögzítettük, akkor a fűtőfilmet polietilén fóliával takarjuk le, ami biztosítja a technológiai védelmet.  Az ellenőrzés után a vezetéket és a padló szenzor hőmérséklet érzékelőt húzzuk fel az előre kialakított falban levő védőcsőben, majd a termosztátot kössük be a vezetékekkel.

Fontos tudni, hogy egy helyiséget max. 15 amperrel lehet terhelni, ugyanis a termosztátok többsége ennél több terhelést nem bír el. Ha mégis nagyobb a felület, és ez miatt nagyobb lesz az áramfelvétel, akkor a vezetékek átmérőjét bővíteni kell 2 és fél minimum négyes vezetékre, és a falban levő távvezetékek méretét is hasonlóra kell cserélni. Amikor elektromos padlófűtés tervezünk az épületünkben, akkor mindig úgy tervezzük, hogy minden helyiséget külön vezérléssel kell ellátni. Ez azt jelenti, hogy minden helyiségbe az áram kapcsoló elosztó dobozból külön tizenhatosdobozból külön 16-os kismegszakítóval kell a helyiséget biztosítani. A fő elosztóba érintésvédelmi relé azaz Fi relét kell beszerelni az áramütés ellen.