Amikor új infrafűtés rendszer tervezésen vagy meglévő épületünknek fűtés rendszerének kialakításán gondolkozunk, érdemes jól megfontolni a kérdést, hogy mennyit akarunk a fűtés rendszer kialakítására áldozni. Jelenleg az elektromos fűtés rendszerek közül a legkevesebb bekerülési költséggel, az infra padlófűtés rendszer beépítése a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás árérték arányban épület méretétől függően. 

Az elektromos padlófűtés megoldások közül 2 fajtát tudunk biztosítani.

Fűtőkábel

Fűtőkábel telepítésének nagy előnye, hogy vékony kábel vastagsága miatt kevés rétegvastagsággal lehet számolni. Az aljzat kiegyenlített területre közvetlen a burkolat alá lehet rögzíteni. Vizes helyiségekbe ajánlott. Lerakása szakmai tapasztalatot igényel mivel a fűtőkábel méretezése függ a beépíteni kívánt helyiség méretétől. 

A fűtőkábelt szabni nem lehet ezért pontosnak kell lenni a kábel hossz kiválasztásánál. Felhasználás módja szerint létezik nagyon sok fajtája. Elsősorban beltérben, padlófűtésként, kültérre rámpa feljáró, kocsi beálló téli fagymentesítésre vagy hó és jégolvasztásra használják. A fűtőkábel vezérlését elektromos padlófűtéshez tervezett 2 szenzoros termosztáttal lehet csak használni, mivel túlmelegedhet és ez a fűtőkábel meghibásodásához vezethet.

Infra Fadlófűtés

A nanonap infra fűtő fólia a nagy hatékonyságú hősugárzás elvét használja. Ez egy modern elektromos fűtési rendszer.Működése során kellemes komfort érzetet biztosít hatósugarában. Minden típusú épület fűtésére alkalmas. Garázsok, üzlethelyiségek, irodák, csarnokok, kórházak, mobil épületek..stb. Gázkazán helyett használjon villanyfűtést