Infra panelt tudunk szerelni otthon házilag is oldalfalra vagy mennyezetre. Nagy előnye, hogy a méretezést tetszés szerint tudjuk megépíteni, pont akkorát amekkorát a helyiség igényel. 

A fűtés energia igényt általában úgy lehet kiszámolni a legegyszerűbb módon, hogy a fűteni kívánt helyiség alapterületét vesszük alapul. 

A legtöbb esetben, 150 watt/m2 -rel lehet kalkulálni. Ez azt jelenti, hogy 10 m2 es helyiségnek a fűtés energia igénye kb 1500 watt hagyományos elektromos villanyfűtő testekkel. ( villanyradiátor, fűtőbetétes elektromos fűtőberendezések )

Ez az érték Függ természetesen a belmagasságtól és az épület energia igényétől. Az infra panel oldalfali változatát csak akkor ajánlom, ha semmilyen lehetőség nincs padlóra szerelni az infra fűtőfóliát. Ezt a megoldást leginkább kis helyiségek fűtésére wc, fürdőszoba, konyhafőző fülke fűtésére a legelőnyösebb, vagy kiegészítő fűtésként lábmelegítésre iroda asztal alá, mellé, vagy ágyhoz közel. 

Kezdjünk is hozzá:

Amire szükség van az elsősorban az, hogy jelöljük ki a helyiségben a felületet ahová szerelni, rögzíteni szeretnénk a fűtőpanelt.

A legegyszerűbb az amikor fa lécvázas szerkezetet alakítunk ki és ezt megfelelő csavarokkal a falra rögzítjük.

Fontos, hogy a fűtőpanelt technológiai védelemmel el kell látni. Ez azt jelenti, hogy a felületet gipszkartonnal, vagy laminált burkolattal fedni kell. Esztétikai és érintésvédelem miatt is. A fűtőpanel használatát kizárólag hozzávaló programozható és hőmérséklet érzékelős termosztáttal lehet üzemben tartani, használni. Ellenkező esetben, akár tűzveszélyes is lehet a használata. A szerelést csak villamossági alapismeretekkel rendelkező szakember végezze el aki meggyőződik a panel érintésvédelmi funkciókról és azt biztonságosnak tartja használatra.