Elektromos padlófűtés fűtőkábellel

Fűtőkábel megoldást akkor szükséges alkalmazni, ha nincs elég padozat magasság ajtónyitáshoz képest, vagy vizes helyiségek fűtését szeretnénk padló fűtésként használni.

Előnye, hogy a szerelése gyors és egyszerű. Vékony anyagvastagsága miatt közvetlen a csempe burkolat alá is szerelhető.

Fűtőkábel rétegrend

Fűtőkábel beépítésének használatát elsősorban akkor javasoljuk, ha vizesblokkos helyiségek ( fürdőszoba, wc, konyha, mosókonyha ) helyiségek elektromos padlófűtéséét tervezzük kialakítani.

A fűtőkábel beépítésének rétegrendjét a képek között tudja megtekinteni. Fontos tudni, hogy a fűtőkábel méretezéskor nagyon fontos az alapterület beépítésének kiszámítása. Általában a taposó felületet szoktuk használni alapértéknek. Ez azt jelenti, hogy az alapterület faltól falig számítva és annak a 75 %-a amit fűtőkábellel fogunk beépíteni. A két harmados beépítés betartása nagyon fontos, mivel ez a felület alkalmas a biztonságos 22-23 celsius fokos hőmérséklet tartáshoz. Természetesen ennél nagyobb felületet is be lehet építeni ha az igény meg van rá. A falak mellett elszoktuk hagyni a 15-20 cm-es távolságot. Általában a bútorok és a tusoló  alá sem szoktuk a fűtőkábelt beépíteni.

Tervezéskor vegyük figyelembe, hogy a fűtőkábelt nem lehet rövidre vágni, mivel az egység csomagok pontosan méretre vannak legyártva. 0,5 m2-ként növekszik a méret egészen 15 m-ig. Alap esetben 1 m2 kb 10 méter fűtőkábel hosszának felel meg 8-10 -es közök elhagyásával.

Telepítéskor fontos ügyelni arra, hogy a felület amire a fűtőkábelt fogjuk fektetni por és nedvesség mentes legyen, mivel a kétoldalú ragasztószalagot csak erre a felületre lehet jól és tartósan rögzíteni.

Amikor a fűtőkábelt rögzítettük minél hamarabb töltsük ki a felület egyeletlenséget flexibilis padlókiegyenlítővel. A képek közt lehet ezt a folyamatot megtekinteni. Burkolat ragasztásakor használjunk mindig flexibilis ragasztót és flexibilis fugázó anyagot.

A termosztát doboz kialakításához és méretezéshez az alábbi linken talál tudnivalókat.

Fenix fűtőkábel instal